miercuri

19 ianuarie, 2022

Marius Nica, viitor ministru al Fondurilor Europene, absolvent de Academia SRI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2015

guvernMarius Nica, propus ministru al Fondurilor Europene, a absolvit Academia de Informaţii, a fost ofițer în MApN şi consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general de la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii.

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri că Marius Nica va prelua portofoliul Fondurilor Europene, în locul lui Eugen Teodorovici, care va fi ministrul Finanțelor, după demisia lui Darius Vâlcov. Cei doi vor depune jurământul luni, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni.

Marius Nica, 35 de ani, este în prezent secretar general al Ministerului Muncii și a fost și președinte al Consiliului de Administrației al Loteriei.

  • În 2003, a absolvit Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii.
  • A obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005)
  • A urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit CV-ului său, Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiză şi sinteză informaţii, a fost manager recrutare personal şi a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate).

În perioada februarie 2008 – mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 – mai 2012), a fost administrator al societăţii SC holding Group Trading International S.R.L.


Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

Mariu Nica a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, calitate pe care o menţionează în ultima sa declaraţie de avere din aprilie 2014, precizând că în anul fiscal anterior a încasat, în această calitate, suma de 3.595 de lei.

În declaraţia sa de avere, postată pe site-ul Ministerului Muncii şi datată 4 aprilie 2014, Nica menţionează, de asemenea, un teren intravilan în suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi două case – ambele cumpărate în 2011 – în localitatea natală, precum şi un apartament în Bucureşti, dobândit în 2010.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În declaraţia de avere este menţionată şi soţia sa Sorina Nica, angajată a Unităţii Militare 472 Bucureşti, de unde a încasat venituri în valoare de 39.307 lei, la care s-a adăugat şi un supliment de inserţie de 3.500 de lei.

În 2010, Sorina Nica a contractat un credit în valoare de 45.000 de euro, scadent în 2040.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr