vineri

19 aprilie, 2024

27 septembrie, 2021

Mariana Ioniţă (foto) a fost revocată de la Conducerea CNAIR şi înlocuită cu Cristian Pistol, care a fost numit în august consilier pe probleme de infrastructură al premierului Florin Cîțu. Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie este Bogdan Pascu, fost director general al Fundației Umaniste Dan Voiculescu.

Cristian Pistol a fost director implementare proiecte în cadrul CNAIR (în perioada sepembrie 2020-august 2021), membru în Consiliul de Administrație al companiei TAROM (în perioada ianuarie 2020-septembrie 2020 ).

De asemenea, a ocupat și funcția de director de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, și a mai fost administrator al societății de Apa Canal Ilfov SA.


Întregul Consiliu de Administrație al CNAIR a fost schimbat luna aceasta, după ce ministrul Cătălin Drulă a demisionat de la MT, în urma scandalului ce a dus la dizolvarea actualei coaliții de guvernare.

Mariana Ioniță a fost numit director general în februarie 2020, de premierul Ludovic Orban, dar a fost menținută în funcție de USR PLUS, formațiunea căreia îi revenea funcția prin algoritmul politic de guvernare a coaliției.

Președinte al Consiliului de Administrație de la CNAIR a fost numit Bogdan Pascu, fost consilier de stat în cadrul cancelariei cabinetului Viorica Dăncilă, fost șef al  Departamentului pentru dezvoltare, structură înființată de aceasta.

Bogdan Pascu a fost deputat al Partidului Umanist din România (PUR), înființat de Dan Voiculescu, în legislatura 2004-2008. A fost și director general al fundației Umaniste „Dan Voiculescu”.

(Citiți și: „Premierul l-a demis pe unul din cei mai eficienți funcționari guvernamentali: Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu”)


Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general.

Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani.

A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Criza: suprastructura partinică și ”depolitizarea” partidelor – cazul PNL”)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

    1. ”Dle.” Hermann – ați pus 8 comentarii, cu nume si adrese de mail diferite dar de la același IP: 8 comentarii, la un singur articol, toate de aceeasi natură. Urât vă mai câștigați pâinea…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

    1. ”Dle.” Hermann – ați pus 8 comentarii, cu nume si adrese de mail diferite dar de la același IP: 8 comentarii, la un singur articol, toate de aceeasi natură. Urât vă mai câștigați pâinea…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: