sâmbătă

20 aprilie, 2024

18 august, 2014

Reprezentanții OMV Petrom vor discuta cu autoritățile române pe tema tuturor taxelor impuse sectorului petrolier, întrucât important este efectul lor cumulat, nu doar nivelul redevențelor sau cel al taxei pe stâlp, a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom, într-un interviu publicat luni de agenția Agerpres.

Mariana Gheorghe spune că este încrezătoare în faptul că autoritățile din România vor crea un cadrul fiscal propice investițiilor.

În caz contrar, Petrom se va adapta situației- își va reduce volumul investițiilor, iar acest lucru va avea un impact negativ în toată economia românească, a avertizat reprezentantul companiei petroliere.


Cele mai importante mesaje transmise guvernului de CEO Petrom sunt:

  • Toate taxele sunt critice, așa cum s-a văzut și în rezultatele aferente primului semestru, pentru profitabilitatea și capacitatea noastră investițională. Noi fără investiții nu putem continua activitatea, pentru că investițiile sunt esența businessului nostru.
  • În aceste zile, volatilitatea sistemului fiscal românesc este mare, așa că vom continua să exprimăm păreri în cadrul grupurilor de business la care suntem membri.
  • În ceea ce privește taxele specifice sectorului de petrol și gaze, pentru noi contează efectul lor cumulat, nu impactul singular. Putem să vorbim doar de taxa pe stâlp și să crească redevențele sau nu cresc redevențele și crește taxa pe stâlp. În final, ce contează pentru noi este impactul cumulat și disponibilitatea de cash-flow pentru investiții.
  • Ne așteptăm în continuare ca sistemul fiscal din România să fie propice investițiilor, la fel și cel de reglementare. Noi putem să ne ajustăm, bineînțeles. Orice fel de companie privată se va ajusta la orice regim fiscal care există, dar în final această ajustare în jos a volumului de investiții va avea impact nu numai asupra strategiei noastre și asupra rezultatelor noastre, dar și asupra generării de valoare adăugată în economie, fie prin locuri de muncă, fie prin venituri la buget, fie prin celelalte contribuții la Produsul Intern Brut.
  • Această decizie (de a obliga producătorii de gaze să vândă pe bursă o parte din producție- n. red.) este dovada că nu avem o piață lichidă, iar intervenția aceasta administrativă bineînțeles că distorsionează activitățile noastre comerciale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: