marți

19 martie, 2024

12 decembrie, 2019

Profesorul Marian Preda (foto), fost decan al Facultății de Sociologie, a fost ales miercuri rector al Universității București, cu 57% (637) din voturile exprimare. Cotracandidatul său, profesorul Laurențiu Vlad, de la Facultatea de Drept, s-a clasat pe primul loc după primul tur, dar a obținut în confruntarea finală doar 433 de voturi.

La alegeri au avut drept de vot 1.310 membri ai comunității academice ai Universității din București, dintre care 1.191 sunt cadre didactice și cercetători angajați pe perioadă nedeterminată, iar 119, studenți membri ai Senatului universitar și ai consiliilor facultăților.

Mandatul este de patru ani.


Într-un mesaj pe Facebook, Marian Preda declară că misiunea sa este de a transforma UB într-o universitate fanion și un creuzet pentru elitele științifice și sociale ale României.

Mesajul lui Marian Preda, după anunțarea rezultatului alegerilor:

Este o victorie care mă onorează și mă obligă, deopotrivă.

Am primit de la colegii mei și de la studenți un vot de încredere și responsabilizare, un vot prin care mi se încredințează una dintre cele mai prestigioase funcții, aceea de rector al Universității din București, cu o misiune precisă: aceea de a conduce procesul de transformare a ei într-o universitate fanion, o universitate europeană, eficientă și echitabilă, orientată spre viitor, promotoare a valorilor științei, cunoașterii și societății deschise, un creuzet pentru elitele științifice și sociale ale României, o universitate pentru generațiile viitoare, o universitate pentru viitorul României.


Marian Peda a absolvit Politehnica București în 1990, când s-a înscris imediat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Și-a obținut doctoratul în 2001, iar între 2004 și 2006 a urmat un al doilea masterat, la Tiffin University, Ohio, Statele Unite ale Americii.

Din 2015 este președinte al Senatului Universității București.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: