joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2021

Regatul Unit va demara peste o lună, în premieră mondială, teste clinice ce vor fi efectuate pe persoane infectate voluntar cu virusul SARS-CoV-2, pentru a putea evalua eficiența vaccinurilor candidat și a medicamentelor împotriva Covid-10. Proiectul este finanțat cu 33,6 milioane de lire sterline, conform unui comunicat al Guvernului de la Londra.

Aceste teste au primit aprobarea comitetului ce evaluează aspectele de etică ale unor asemenea demersuri și vor începe în câteva săptămâni.

Până atunci, Guvernul face apel la persoane sănătoase, cu vârste între 18 și 30 de ani, care să ia parte la testări, contra unui cost nedezvăluit.

Vor fi selectate 90 de persoane, care vor fi injectate în condiţii sigure şi controlate pentru a stabili, într-o primă fază, cantitatea minimă de virus necesară pentru a genera infectarea, ceea ce va permite ulterior testarea vaccinurilor şi a medicamentelor. Tulpina virusului cu care vor fi injectaţi iniţial voluntarii, aflaţi în proces de selectare, va fi cea care circulă în Regatul Unit din martie 2020 şi care s-a dovedit a reprezenta un risc scăzut pentru adulţii tineri.

Siguranța subiecților va fi asigurată de o echipă de medici și oameni de știință care vor monitoriza efectele virusului 24 de ore pe zi.

Cercetătorii implicați în proiect colaborează cu Royal Free Hospital și the North Central London (NCL) Adult Critical Care Network, pentru a se asigura că studiul nu va afecta capacitatea NHS (sistemul public de sănătate britanic) de a asigura servicii medicale.

După infectare, unor persoane din eșantion li se vor administra vaccinurile candidate, pentru a observa care dintre seruri este mai eficient și ar trebui sprijinit pentru dezvoltarea sa accelerată.

Studiul inițial va ajuta medicii să înțeleagă mai bine cum reacționează sistemul imunitar la coronavirus și să identifice factorii ce influențează modalitatea de transmitere, inclusiv modul în care o persoană cu Covid-19 transmite în mediu particule infectate cu SARS-CoV-2.


Experimentul este efectuat de un parteneriat format din Vaccines Taskforce (echipă guvernamentală), Imperial College London, the Royal Free London NHS Foundation trust șicompania hVIVO, lider în domeniul testelor clinice.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: