vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2021

Ministrul Kwasi Kwarteng

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că ar putea lua măsuri pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor gazelor naturale, după ce unii furnizori mici de energie au intrat în faliment, iar producătorii de carne au afirmat că industria este în pericol din cauza acestor scumpiri.

Ministrul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială, Kwasi Kwarteng, a declarat după o întâlnire cu directori ai companiilor National Grid, Centrica, EDF şi autoritatea de reglementare Ofgem că a primit asigurări că securitatea livrărilor nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Protejarea consumatorilor într-o perioadă cu preţuri mai mari este o prioritate absolută, a spus ministrul, care a promis să lucreze cu industria pentru a gestiona problema.


Asociaţiile pentru protecţia consumatorilor şi politicienii din opoziţie au avertizat că unii clienţi şi companii vor avea dificultăţi să plătească facturile mai mari.

„Unele companii energetice se confruntă cu presiuni. Ofgem are măsuri solide în vigoare pentru a se asigura că clienţii nu trebuie să se îngrijoreze, că nevoile lor sunt satisfăcute, iar aprovizionarea cu gaze şi electricitate va continua neîntreruptă în cazul în care un furnizor eşuează”, a scris el pe Twitter, citat de Reuters, agenție preluată de Agerpres.

Ministrul a spus că va continua să se întâlnească cu reprezentanţii industriei energetice duminică şi luni, pentru a discuta despre ce s-ar putea face mai mult.

Este necesară dezvoltarea mai multor opțiuni de regenerabile, pentru a elimina dependența de gazele naturale – ministrul energiei

Expunerea Regatului Unit la preţurile globale ale gazelor naturale, care sunt volatile, face necesară construirea mai multor opțiuni regenerabile în ţară. ”Energia regenerabilă a crescut de patru ori din 2010, dar mai sunt multe de făcut”, a spus el.


Guvernul este nevoit să acţioneze după ce nivelurile scăzute ale stocurilor gazelor, scăderea livrărilor din Rusia, cererea din Asia, producţia redusă de energie regenerabilă şi întreruperea activităţilor nucleare pentru lucrări de întreţinere au urcat preţurile europene ale gazelor la niveluri record,.

Dermot Nolan, fostul şef al Ofgem, a declarat pentru BBC că se aşteaptă ca preţurile să rămână ridicate încă patru luni cel puțin şi că nu este clar ce ar putea face guvernul pentru a influenţa preţurile pieţei – ceea ce înseamnă că acestea vor rămâne un punct major de interes înaintea conferinţei climatice COP26, care va avea loc în Scoţia în noiembrie.

Industria alimentară a fost prima care a spus că are nevoie de ajutor. Lipsa de CO2, care este utilizat pentru eutanasierea animalelor de consum și în procesul de fabricaţie al berii, cidrului şi băuturilor răcoritoare, survine în timp ce industria alimentară se luptă deja cu o lipsă acută de şoferi de camioane, care a fost pusă pe seama impactului Covid-19 şi Brexit.

Nick Allen, de la British Meat Processors Association, a declarat, sâmbătă, că sectorul porcinelor se află pe muchie de cuţit deoarece furnizorii nu pot garanta livrări decât cu până la 24 de ore în avans.

„A nu face nimic nu este o opţiune”, a declarat Allen.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dacă abatoarele ar rămâne fără CO2, care se folosește pentru eutanasierea animalelor de consum, porcii şi găinile ar fi lăsaţi în ferme, creând probleme suplimentare de bunăstare a animalelor, de aprovizionare cu alimente şi risipă de alimente.

„Sperăm că acest lucru poate fi evitat printr-o acţiune rapidă a guvernului”, a declarat şeful Consiliului British Poultry, Richard Griffiths.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: