vineri

21 ianuarie, 2022

Marea Britanie / Jeremy Corbyn a fost reales la conducerea Paridului Laburist

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2016

jeremy corbynJeremy Corbyn (67 de ani) a fost reales sâmbătă în fruntea Partidului Laburist din Marea Britanie, în pofidaunor parlamentari moderați ai formațiunii care susțin că agenda de stânga acestua nu poate aduce victoria la alegeri.

El l-a învins, cu 61,8% din voturi, pe unicul său rival, Owen Smith, un deputat galez cvasinecunoscut (în vârstă de 46 de ani).

Victoria lui Corbyn, care era așteptată, lasă deschisă criza care domină Partidul Laburist de un an.


Realegerea îi întărește autoritatea lui Corbyn în partid, extrem de divizat în prezent, și îi va permite să împingă formațiunea și mai spre stânga eșichierului politic — o decizie despre care mulți dintre colegii săi spun că îi va ține pe laburiști departe de putere și le va oferi conservatorilor, aflați în prezent la guvernare, mână liberă în controlarea procesului ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Salutând rezultatul scrutinului, în cadrul căruia a obținut mai multe voturi decât în momentul când a devenit, anul trecut, lider al laburiștilor, Corbyn, un militant anti-austeritate și pro-imigrație, a făcut apel la parlamentarii și ceilalți membri ai formațiunii să fie uniți în lupta împotriva conservatorilor și să aducă o ‘adevărată schimbare’ în Marea Britanie.

„Alegerile sunt pătimașe și deseori dominate de partizanat. Uneori, în tensiunea dezbaterii, se spun lucruri care mai târziu se regretă. Însă trebuie să ne amintim mereu în partid că avem mult mai multe lucruri în comun decât lucruri care ne despart”, a afirmat el într-un discurs în cadrul congresului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr