sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 septembrie, 2019

Guvernul premierului britanic Boris Johnson a pierdut marți majoritatea în Parlament, după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat, alăturându-se Partidului Liberal Democrat, anunță The Guardian.

„Am ajuns la concluzia că nu este posibil să servesc interesele alegătorilor şi ale ţării ca membru al Partidului Conservator. Guvernul conservator promovează într-o manieră agresivă un Brexit dăunător. Acesta pune în mod inutil în pericol viețile și nivelul de trai, dar și integritatea Marii Britanii”, și-a explicat decizia, într-un comunicat, Phillip Lee, care s-a mutat în banca opoziției chiar în momentul în care Boris Johnson susținea o declarație în fața Parlamentului în legătură cu discuțiile avute la summit-ul G7.

În discursul susținut în Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a menționat că își dorește continuarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din UE, dar a spus că planurile unor parlamentari conservatori de a bloca din punct de vedere legal un Brexit fără Acord pe 31 octombrie va „distruge orice șansă de a negocia un nou Acord”.


Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie, a declarat în urma demisiei lui Phillip Lee, că partidul lui Boris Johnson „nu are mandat, nu are morală şi, începând de astăzi, nici majoritate”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit.

Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: