vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iulie, 2011

Premierul britanic, David Cameron, a sugerat, vineri, că Parlamentul de la Londra trebuie să voteze reglementări prin care să se limiteze clar accesul presei la informaţiile private ale persoanelor.

Cameron invocă astfel necesitatea limitării libertăţii presei pentru a proteja viaţa privată a persoanelor, prin reglementări adoptate de parlament, nu doar prin hotărâri judecătoreşti care se ghidează după Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care dau uneori câştig de cauză jurnaliştilor.

”Judecătorii creează un fel de lege a vieţii private, în timp ce ceea ce trebuie să se întâmle într-o democraţie parlamentară este ca parlamentul – pe care tu îl alegi – să decidă câtă protecţie vrem pentru indivizi şi câtă libertate pentru presă”, a spus premierul britanic, într-o conferinţă de presă, citat de The Guardian.


David Cameron a făcut aceste propuneri pornind de la cazul săptămânalului News of The World, care a spart căsuţa poştală telefonică a unei tinere care fusese răpită.

De asemenea, publicaţia a utilizat interceptări telefonice ale rudelor unor militari britanici din teatrele de operaţii pentru a-şi documenta articolele.

Vineri, fostul director de comunicare al lui Cameron, Andy Coulson, a fost reţinut de poliţie, după fiind implicat în interceptările telefonice în perioada în care era redactor-şef al News of The World.

Coulson, în vârstă de 43 de ani, este suspectat de participare la ascultări telefonice ilegale şi de corupţie, a precizat poliţia.


De altfel, Coulson a fost nevoit să demisioneze din postul guvernamental, în ianuarie, după nici un an de mandat, în urma primelor dezvăluiri privind interceptări ilegale realizate de tabloidul la care lucrase, care au vizat oameni politici şi celebrităţi.

Juranlistul plecase de la News of the World în anul 2007, când corespndentul publicaţiei acreditat pe lângă Casa Regală a fost închis, în cadrul scandalului.

Magnatul americano-australian Rupert Murdoch, care deţine News of The World a anunţat închiderea tabloidului cu o tradiţie de aproape 170 de ani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: