vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

Companiile britanice apelează la forță de muncă mai ieftină din străinătate pentru întocmirea documentelor vamale post-Brexit, creând locuri de muncă în țări precum România și India, în condițiile în care Marea Britanie nu dispune de personal instruit, potrivit Bloomberg.

Xpediator Plc, companie ce gestionează fluxurile de marfă pentru firmele internaționale, a angajat muncitori în România. Potrivit lui Dave Gladen, managerul de marketing al Xpediator Plc, lucrătorii români au o experiență bogată în normele vamale ale UE, deoarece România a aderat la blocul de abia în 2007.

„Beneficiem de experiența acestora și, evident, costul perceput este mai mic”, a spus Gladen. „În ultimul timp, salariile personalului vamal din Marea Britanie au crescut foarte mult”, a mai declarat el.


Industria logistică a Marii Britanii trebuie să se pregătească pentru procedurile birocratice ce vor fi instituite pe data de 1 ianuarie în comerțul cu Uniunea Europeană, deoarece vor fi necesare,  anual, sute de milioane de declarații vamale suplimentare pentru mărfurile care trec frontiera.

Metro Shipping Ltd., o altă firmă de logistică din Marea Britanie, estimează că va avea de gestionat anual 120.000 de declarații în plus.

Pentru guvernul britanic, lipsa de agenți vamali este unul dintre factorii ce ar putea perturba comerțul cu UE după sfârșitul perioadei de tranziție. Dacă firmele nu dispun de documentele necesare, mărfurile riscă să fie reținute la frontieră. Totodată, companiile britanice nu pot face comerț cu UE dacă nu dispun de documentele corespunzătoare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: