Marea Britanie alocă 100 de mil. de lire sterline unui program de schimb pentru studenți ce va înlocui Erasmus - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Marea Britanie alocă 100 de mil. de lire sterline unui program de schimb pentru studenți ce va înlocui Erasmus

27 decembrie, 2020

Marea Britanie va investi în următorul an universitar peste 100 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea unui program de schimb pentru studenţi, întrucât nu va mai participa la programul Erasmus după decizia de a părăsi Uniunea Europeană, informează dpa, preluată de Agerpres.

Departamentul pentru educaţie al Marii Britanii a anunţat că acest nou program, Turing, va permite unui număr de aproximativ 35.000 de studenţi să studieze în străinătate, începând din septembrie 2021.

Programul poartă numele matematicianului şi criptografului britanic Alan Turing, considerat părintele computerului şi al inteligenţei artificiale și este introdus întrucât Londra părăseşte programul de schimb pentru studenţi Erasmus al Uniunii Europene.


Marea Britanie şi UE au convenit asupra unui pact comercial care să le guverneze relaţia după încheierea, la sfârşitul anului 2020, a perioadei de tranziţie post-Brexit.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Am conceput un sistem cu adevărat internaţional, care se concentrează pe priorităţile noastre, oferă o valoare adăugată reală şi reprezintă o parte importantă a promisiunii noastre de a ridica nivelul Regatului Unit”, a declarat secretarul britanic pentru educaţie Gavin Williamson, potrivit agenţiei de ştiri PA.

Programul îşi propune să sprijine studenţi care provin din medii defavorizate, conform informaţiilor furnizate de Departamentul britanic pentru educaţie.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr