duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2020

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (foto), a anunțat joi că incidentul reclamat la Sectorul 1 în legătură cu bărbatul surprins având asupra sa un teanc de procese verbale este anchetat de doi procurori, că şapte dintre aceste procese verbale sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat documentele, din partea tuturor formaţiunilor politice, vor fi audiate pentru stabilirea adevărului.

Marcel Vela a mai precizat că în depozitul cu buletine de vot din Sectorul 1, prezentat în imagini de Antena 3 drept dovadă a fraudei la alegeri, se aflau președintele Biroului Electoral de circumscripție Sector 1, un membru BES 1 delegat de PPU-SL, președintele Secției de votare 141 și 3 observatori.

„Cu privire la evenimentele de ieri şi de alaltăieri vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel MAI a înaintat spre Parchetul Sectorului 1 acest dosar la care lucrează 2 procurori împreună cu colegii din MAI şi, din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese verbale, din partea tuturor partidelor, precizez, vor fi audiate având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate vizavi de corectitudinea completării lor. În urma imaginilor publicate aseară în mass-media ne-am autosesizat şi în prezent se fac cercetări. (…) Vreau să precizez că MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins că ea va reflecta realitatea. MAI şi-a făcut şi îşi va face datoria în continuare” a mai afirmat Marcel Vela.


Ministrul de Interne a ținut să precizeze că MAI nu are nicio implicare în procesul de desemnare a membrilor birourilor electorale și nici nu intervine în verificările făcute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Liderii PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au avut, joi dimineață, o discuție cu primarii de sector din PSD, care au candidat și la alegerile locale de duminică și cu Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei. Surse apropiate discuțiilor au declarat pentru Digi24 că nu s-a luat o decizie în privința unei solicitări de anulare a alegerilor pentru Primăria București, după ce Firea a acuzat fraude electorale și a cerut, pe Facebook, reluarea alegerilor.

Gabriela Firea intenționa să obțină sprijinul partidului pentru o solicitare de anulare a întregului scrutin din București, după ce miercuri seara scria pe Facebook că alegerile trebuie repetate. Joi dimineața, doar primarul sectorului 1, apropiat al Gabrielei Firea, mai solicita acest lucru.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: