vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2020

Președintele PSD și liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că ia în considerare depunerea unui proiect de lege în Parlament pentru amânarea alegerilor generale, programate de guvern pentru data de 6 decembrie.

”Este posibi, da, să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare” a spus joi seara Marcel Ciolacu, la Antena3.

El a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu vede „oportună amânarea alegerilor parlamentare”.


„Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește preșdintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect. (…) Pe mine mă intereseaza dacă abordarea PSD de după alegerile prezidențiale (din 2019 – n.red) a fost una corectă, dacă românii au acum încredere în PSD și în mesajele PSD. Iar rezultatele de la alegerile locale ne arată că percepția s-a schimbat, de aceea am câștigat consilii județene și cele mai multe primării. Dacă Iohannis crede că rostul lui pe acest pământ românesc este să analizeze scorul PNL, este treaba domniei sale, dar și-a uitat haina constituțională de aproape un an”, a declarat Marcel Ciolacu.

Parlamentul a adoptat în luna iulie un proiect de lege care prevede ca data alegerilor parlamentare să fie stabilită de Parlament, nu de către Guvern. Președintele a atacat proiectul la CCR, dar Curtea a respins sesizarea președintelui.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul a stabilit data alegerilor generale pentru data de 6 decembrie. Mandatul actualului Parlament se încheie pe 20 decembrie. Alegerile pot fi amânate, dar Parlamentul nu ar mai putea adopta legi organice după data de 20 decembrie.

Întrebat miercuri despre posibilitatea amânării alegerilor generale, președintele Iohannis a răspuns: ”Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare, e încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultimul termen rezonabil e 6 decembrie, din punct de vedere al mandatului. ”


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: