vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 octombrie, 2015

marca de excelenta 1Comisia Europeană a lansat luni programul „mărcii de excelență”, o etichetă acordată propunerilor promițătoare care nu au obținut finanțare prin Horizon 2020, dar care ar putea primi bani din alte surse, precum fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) sau alte programe de investiții naționale și regionale.

„În perioada 2014-2020, pentru a încuraja cercetarea și inovarea se vor folosi investiții în valoare de 100 de miliarde de euro din cadrul Fondului european de dezvoltare regională, inclusiv peste 32 de miliarde de euro alocate special pentru sprijinirea IMM-urilor, a întreprinderilor nou-create și a antreprenorilor, aceștia constituind principalele motoare ale inovării în Europa. Marca de excelență va contribui la identificarea și la sprijinirea proiectelor inovatoare și le va ajuta să se dezvolte și să fie competitive la nivel internațional”, a declarat comisarul european pe politică regională, Corina Crețu.

În faza pilot, eticheta „marcă de excelență” va fi acordată întâi propunerilor prezentate de întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în cadrul instrumentului pentru IMM-uri al programului Horizon 2020.


Acțiunea ar putea fi extinsă ulterior pentru a acoperi mai multe domenii ale programului Horizon 2020.

marca de excelenta

Certificatul acesta va permite accesul proiectelor evaluate în cadrul Horizon 2020 și cu punctaj foarte ridicat (dat care nu au fost acceptate din cauza bugetului limitat) să obțină recunoaștereași accesul la fondurile regiunilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: