duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iunie, 2016

manuel costescuRomânia este potrivită pentru investiții strategice în inovație, domeniile prioritare fiind în acest moment IT-ul și în medicina, este de părere secretarul de stat Manuel Costescu, șeful Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

Secretarul de stat crede că România “s-a transformat dintr-o țară căutată de investitori pentru forța de muncă ieftină într-o destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație în diferite domenii”.

„Studenții, viitorii angajați, sunt foarte bine pregătiți. România se află în top 10 țări cu cele mai bune rezultate la olimpiadele de matematică sau IT. 90% dintre studenți vorbesc fluent limba engleză, 26% limba franceză, 17% limba spaniola. România oferă investitorilor o infrastructură IT foarte bine dezvoltată, colectează taxe mai mici comparativ cu alte state europene și, totodată, oferă ajutoare de stat pentru a încuraja investițiile”, a declarat Manuel Costescu, citat de Agerpres, la prima conferință anuală de biotehnologie din România “RoBio 2020. România – Un Hub Biotech al Europei Centrale și de Est până în 2020”.


Domeniile prioritare pentru atragerea de investiții din cauza nevoii de inovare sunt, în opinia oficialului, IT-ul și medicina.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conferința de biotehnologie face parte dintr-o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului InvestRomania „Luna și industria”, ce vizează promovarea și creșterea vizibilității industriilor prioritare pentru acest an: IT&C, industria auto, industria aerospațială, bio-economia, agricultura și industriile creative.

Luna iunie este dedicată bio-economiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: