duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 august, 2018

Sursă foto: Hotnews

Manualul de geografie pentru clasa a VI-a, tipărit deja în peste 148.000 de exemplare, conține numeroase erori grave, a dezvăluit Hotnews.

Printre greșelile identificate se numără una dintre hărți, unde Turnu Măgurele (județul Teleorman) figurează în locul orașului Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinți).

Pentru ca manualele să fie totuși utilizabile, Ministerul Educației a anunțat că va atașa acestor volume o Erată.


Prețul unui manual, potrivit Realitatea Tv, este de 10 lei.

Ministerul amenință că-i va da în  judecată autorii și evaluatorii de manuale greșite, dar a refuzat să dezvăluie numele evaluatorului pe care chiar ministerul l-a desemnat.

De cealaltă parte, unul dintre autorii manualului, Dorin Fiscutean, coordonator al lotului olimpic național de Geografie, a declarat pentru HotNews.ro că responsabilă pentru greșelile apărute este Editura Didactică și Pedagogică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit acestuia, manualul a fost înscris în competiție în luna martie, iar în aprilie au fost sunați de la minister pentru semnarea contractului. Editura Pedagogică a grăbit foarte mult procesul de realizare a manualului, angajații de acolo au modificat în repetate rânduri hărțile și nu le-au dat autorilor spre analiză ultima variantă, astfel încât nu există nici bun de tipar din partea echipei care a elaborat conținutul.


Reamintim că Editura Pedagogică este cea pentru care ministrul Liviu Pop s-a străduit să modifice în grabă legislația pentru a-i acorda monopolul tipăririi manualelor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: