luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 august, 2018

Sursă foto: Hotnews

Manualul de geografie pentru clasa a VI-a, tipărit deja în peste 148.000 de exemplare, conține numeroase erori grave, a dezvăluit Hotnews.

Printre greșelile identificate se numără una dintre hărți, unde Turnu Măgurele (județul Teleorman) figurează în locul orașului Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinți).

Pentru ca manualele să fie totuși utilizabile, Ministerul Educației a anunțat că va atașa acestor volume o Erată.


Prețul unui manual, potrivit Realitatea Tv, este de 10 lei.

Ministerul amenință că-i va da în  judecată autorii și evaluatorii de manuale greșite, dar a refuzat să dezvăluie numele evaluatorului pe care chiar ministerul l-a desemnat.

De cealaltă parte, unul dintre autorii manualului, Dorin Fiscutean, coordonator al lotului olimpic național de Geografie, a declarat pentru HotNews.ro că responsabilă pentru greșelile apărute este Editura Didactică și Pedagogică.

Potrivit acestuia, manualul a fost înscris în competiție în luna martie, iar în aprilie au fost sunați de la minister pentru semnarea contractului. Editura Pedagogică a grăbit foarte mult procesul de realizare a manualului, angajații de acolo au modificat în repetate rânduri hărțile și nu le-au dat autorilor spre analiză ultima variantă, astfel încât nu există nici bun de tipar din partea echipei care a elaborat conținutul.


Reamintim că Editura Pedagogică este cea pentru care ministrul Liviu Pop s-a străduit să modifice în grabă legislația pentru a-i acorda monopolul tipăririi manualelor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: