luni

17 ianuarie, 2022

Maia Sandu, vizită la Paris / Franța se oferă să ajute la rezolvarea conflictului din Transnistria

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 februarie, 2021

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a îndemnat-o pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, să facă „reforme curajoase” pentru a întări statul de drept, relatează AFP, citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută în timpul vizitei pe care Maaia Sandu o face joi în Franța. Înaintea unui dejun la Palatul Elysee, Emmanuel Macron a reafirmat „sprijinul de neclintit al Franţei pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”.


În acest context, președintele francez şi-a oferit sprijinul pentru rezolvarea conflictului din regiunea separatistă Transnistria.

Maia Sandu este primul preşedinte al Republicii Moldova în vizită la Palatul Elysee în ultimii 24 de ani.

„Îmi doresc ca Franţa şi UE să vă poată însoţi cu tărie şi pe termen lung”, a adăugat Macron, precizând că Parisul va sprijini proiectul recondiţionării unei linii de cale ferate „esenţiale” între Chişinău şi UE.

Parcursul european „este calea cea mai scurtă către democraţie şi prosperitate”, a spus la rândul său Maia Sandu, exprimându-şi dorinţa de a consolida Acordul de Asociere cu UE încheiat în 2014.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Acordul de Asociere ne permite să aducem valorile şi standardele europene la noi acasă pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor”, a mai spus ea, conform unei transcrieri a discursului publicat pe site-ul preşedinţiei Republicii Moldova.

Considerată una dintre cele ma sărace ţări din Europa, Republica Moldova oscilează de la un scrutin la altul între susţinătorii apropierii de Moscova şi cei care sprijină integrarea europeană, în special prin legăturile sale cu România vecină, notează AFP.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr