vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2019

Mihai Fifor continuă schimbările de la conducerea Internelor – miercuri, el l-a înlocuit pe Mihai-Cristian Mărculescu de la șefia  Direcției Generale de Protecţie Internă (DGPI), serviciului secret al MAI. În locul său a fost numit colonelul Răzvan Măgura, provenit de la Departamentul pentru Operațiuni Speciale (DOS).

Mărculescu a fost numit interimar în 2016, în perioada Cabinetului Dacian Cioloș, iar a devenit director general plin al DGPI.

De asemenea, prefectul de Gorj, Adrian Ciprian Florescu, a fost detașat miercuri pe poziția de secretar de stat în MAI.


„Hotărâre privind încetarea, cu caracter temporar, prin detașate în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Gorj de către domnul Florescu Ciprian Adrian”, prevede una dintre deciziile publicate în Monitorul Oficial.

Ciprian Adrian Florescu era prefect al județului Gorj din anul 2017, o funcție apolitică, dar hiatusul acordat de premierul Viorica Dăncilă înseamnă o revenire la activitatea de membru PSD, după cum a explicat, pentru Pandurul.ro, președintele social-democraților din Gorj, Mihai Weber. Acesta și-a exprimat miercuri mulțumirea că Florescu revine astfel în viața politică :

Chiar îl vreau alături de mine în partid. Nu știu dacă va fi candidatul nostru la Primăria Tg Jiu, în proporție de 70% da, stă cel mai bine în sondaje.

Cele două numiri vin după ce, tot miercuri, Liviu Vasilescu, cel care a fost schimbat anul trecut din funcția de șef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) de către fostul ministru de Interne Carmen Dan, a fost numit inspector general al Poliției Române.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: