sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 august, 2012

Ministerul român al Afacerilor Externe cere respectarea fermă a principiului liberei circulaţii a persoanelor în Uniunea Europeană şi a libertăţii de stabilire pentru toţi cetăţenii europeni, a informat MAE, într-un comun icat emis miercuri.

”Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea respectării ferme a principiului liberei circulaţii a persoanelor în Uniunea Europeană şi a libertăţii de stabilire pentru toţii cetăţenii europeni”, se arată în comunicat.

De asemenea, MAE se declară neplăcut suprins de declaraţiile deputatului francez Philippe Meunier, care ceruse președintelui de la paris, Francois Hollande, renegocierea tratatelor cu Uniunea Europeană pentru a permite expulzarea din Franța a românilor fără venituri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Ministerul Afacerilor Externe consideră îngrijorătoare astfel de declaraţii la adresa cetăţenilor unui alt stat membru şi în totală contradicţie cu valorile şi principiile europene”, menționează diplomația română.

De asemenea, ambasadorul României la Paris, Bogdan Mazuru, a transmis o scrisoare deputatului francez Philippe Meunier, prin care îşi exprimă dezacordul cu privire la declaraţiile ”profund discriminatorii, cu caracter xenofob, care contravin, în totalitate, valorilor şi normelor europene şi relaţiilor dintre statele membre UE”, a precizat MAE român.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: