duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 februarie, 2022

emmanuel macron presedinte franta

Emmanuel Macron, care încă nu și-a anunțat candidatura la prezidențialele din aprilie, conduce detașat în intenţiile de vot pentru turul întâi. Locul doi în sondaj este ocupat de candidata Republicanilor, Valérie Pécresse.

Pe următoarele locuri se află, cei doi candiați extremiști de dreapta, Eric Zemmour şi Marine Le Pen, transmite RFI România.

Potrivit unui sondaj Ipsos realizat pentru radioul France Info şi ziarul Le Parisien, actualul preşedinte, Emmanuel Macron, conduce în intenţiile de vot cu 24%.


Pe locul doi, cu 16,5%, se clasează conservatoarea Valérie Pécresse, reprezentanta Republicanilor, partidul dreptei tradiţionale.

Urmează, foarte aproape şi la egalitate, 14%, Eric Zemmour şi Marine Le Pen.

Pierzând trei puncte faţă de precedenta anchetă de opinie de acum o lună, Marine Le Pen pare extrem de fragilizată. Mai precis, ea pierde din soclul ei electoral. Doar 55% din cei care au votat cu ea la primul tur din 2017 ar mai face la fel şi acum.

În urmă cu o lună, această rată era de 62%. O parte din alegătorii pierduţi s-au dus la Zemmour întrucât polemistul de extremă dreaptă câştigă două procente faţă de precedentul sondaj.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La începutul lunii ianuarie, primul sondaj OpinionWay-Kéa Partners privind cursa pentru Palatul Elysee, realizat pentru „Les Echos” și Classic Radio, arăta că actualul șef al statului, Emmanuel Macron, șeful statului este creditat cu 26% din voturi, cu mult înaintea candidaților RN și LR, care ar obține fiecare 16% din voturi.

Eric Zemmour rămâne în urmă, cu 13%, citează Rador.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: