miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 decembrie, 2021

Valérie Pécresse (foto, 54 ani) a fost desemnată sâmbătă candidata formaţiunii de dreapta ”Republicanii” (Les Republicains – LR) la alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura în primăvara anului viitor.

Politiciana franceză, care se descrie drept ”o treime Margaret Thatcher, două treimi Angela Merkel”, este președintele consiliului regiunii Île-de-France, ce include și Parisul.

Ea a deținut mai multe poziții importante în timpul mandatului președintelui Nicolas Sarkozy.


“Dreapta republicană s-a întors … vom reda țării noastre unitatea, demnitatea și mândria,” a declarat Valerie Pecresse, după anunțarea rezultatului votului.

În al doilea tur al alegerilor primare din cadrul partidului ea l-a învins pe Eric Ciotti, obţinând 61% din voturi. Însă conform sondajelor, Valérie Pécresse, în prezent preşedintă a Consiliului Regional al regiunii Ile-de-France, are şanse mici de a intra în turul doi al prezidenţialelor, fiind cotată în prezent cu circa 11% din intenţiile de vot.

Valérie Pécresse, care se prezintă de asemenea drept o social-liberală, ar putea încerca să atragă din votanţii actualului preşedinte liberal Emmanuel Macron, dar va avea nevoie de voturi şi din rândul electoratului conservator dorit de extrema-dreaptă.

Ea a început deja să-l curteze pe acesta din urmă, promiţând reducerea la jumătate a numărului permiselor de reşedinţă pentru imigranţii veniţi din afara UE, măsuri de combatere a infracţionalităţii şi interdicţia purtării vălului islamic de către femeile care-şi însoţesc copiii în călătorii şcolare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Candidatura neaşteptată a comentatorului de dreapta Eric Zemmour a înlăturat percepţia că scrutinul prezidenţial de anul viitor va fi o reeditare a celui din 2017, în care în turul doi au concurat liberalul Emmanuel Macron şi naţionalista Marine Le Pen.

Reamintim că și-a anunțat candidatura și prima femeie primar a Parisului, Socialista Anne Hidalgo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: