duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2011

PDL va întocmi în maximum 10 zile o listă cu persoanele propuse pentru a fi demise din Guvern, a declarat, luni, europarlamentarul democra-liberal Monica Macovei, la postul B1TV.

Potrivit acesteia, lista va fi întocmită de Comisia de Analiză a numirilor în funcțiile publice a partidului și va fi înaintată premierului Emil Boc, pentru a face ”curățenie” în Guvern.

”În ședințele Biroului Permanent domnul Boc m-a susținut constant în Comisia de Analiză a numirilor în funcțiile publice. Deja am audiat 50-60 de persoane. Secretari de stat, șefi de agenții. O să luăm decizii cât de curând, o să facem propuneri premierului, unii care vor trebui să fie dați afară. Deci, o curățenie”, a explicat Macovei.


Eurodeputatul PDL nu a vrut să ofere nume, însă a specificat că este vorba de persoane din cadrul PDL care dețin funcții publice în guvern iar numele acestora va fi stabilit în maximum zece zile.

„O să facem propuneri, vă spun atunci. Până în zece zile. Vom propune persoane din partid care au funcții publice în Guvern”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

Spune că rămâne în partid doar dacă PDL nu mai promovează incompetenți

Monica Macovei a mai spus, luni, la postul B1TV că și-a imnpus o limită de timp până la care este dispusă să rămână în PDL, în condițiile în care partidul promovează incompetenți sau oameni cu probleme de integritate.

„Eu îmi duc bătăliile, îmi dau o limită de timp. Eu personal îmi impun niște limite de timp”, a spus Macovei, inclusiv despre o posibilă părăsire a PDL.


Ea a menționat că în PDL ”sunt persoane care ar fi mai bine să plece”.

În context, vicepreședintele PDL s-a declarat nemulțumită de poltica partidului de a susține persoane lipsite de competență și care au probleme juridice, declarându-se împotriva desemnării lui Gheorghe Iancu în funcția de Avocat al Poporului, la propăunerea și cu susținerea democrat-liberalilor.

„Dacă se continuă această politică de promovare a unor oameni care nu sunt competenți și au probleme de integritate. (…) Domnul Iancu nu este persoana potrivită pentru Avocatul Poporului. Am spus în BPN că nu este persoana potrivită”, a mai spus Monica Macovei, la postul B1TV.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: