miercuri

29 mai, 2024

24 martie, 2013

Europarlamentarul Monica Macovei, a declarat, duminică, după ce a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al PDL, că nu va candida la nicio altă poziție în Biroul Permanent Național.

Ea a precizat că nu are niciun proiect comun nici cu președintele PDL, Vasile Blaga, nici cu cealaltă candidată la șefia partidului, Elena Udrea.

”Nu voi candida la nicio funcție în BPN, așa cum am declarat încă de ieri după-amiază. Cer să nu fiu inclusă în scenariile post-Convenție lansate acum în presă. Nu am un proiect comun nici cu Vasile Blaga, nici cu Elena Udrea. Îmi voi urma principiile cu aceeași dedicație și voi face opoziție la baionetă contra USL”, a afirmat Macovei.


Ea a mai spus că ”votul dat de delegații la Convenția Națională a PDL a arătat o fisură care nu poate fi rezolvată prin contestații”.

Vasile Blaga, care a candidat cu moţiunea ”România Dreaptă. PDL, politică dincolo de lozinci”, a obținut 2.344 voturi din totalul celor 4.567 valabil exprimate la Convenţia Națională a partidului.

Deputatul Elena Udrea, cu moțiunea ”Noul Partid Democrat Liberal. O Nouă Românie”, a obținut 2.014 voturi, iar europarlamentarul Monica Macovei, cu moţiunea ”Reformiştii”, a primit 209 voturi.

Corectitudinea votării de la PDL a fost contestată de Elena Udrea, iar președintele țării, Traian Băsescu, a criticat procesul electoral intern organizat de echipa lui Blaga.


Peste două săptămâni, la Consiliul Național de Coordonare, democrat-liberalii urmează să aleagă și celelalte funcții din conducere, din Biroul Permanent Național.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: