vineri

21 iunie, 2024

28 noiembrie, 2022

Mai multe benzinării mari din Ungaria, inclusiv din capitala Budapesta, se confruntă cu o penurie de combustibil, plafonarea prețului combustibilului pentru consumul privat dând semne că afectează oferta, transmite Euractiv.

Rezervele de combustibil s-au epuizat în urmă cu două zile, iar vânzătorii nu au putut spune când va fi disponibilă din nou benzina de 95 de octani, la prețul de 1,17 euro pe litru, la benzinăria Mol de pe strada Mészáros, din centrul Budapestei, a transmis publicația Telex în weekend.

Din datele jurnaliștilor maghiari, nu doar capitala este afectată penuria de carburanți. Potrivit RTL, aceeași problemă a fost înregistrată vineri la mai multe benzinării importante din Ungaria, Mol confirmând că nu va putea onora în această săptămână livrări de combustibili pentru sute de stații independente pentru care asigura aprovizionarea până acum.


Situația s-a înrăutățit începând cu 17 noiembrie, când compania a anunțat că va înceta furnizarea de combustibili către stațiile mici, invocând penurii generate de creșterea cererii.

Începând din iulie, schema de plafonare a prețului la carburanți din Ungaria se aplică doar mașinilor personale, vehiculelor agricole și taxiurilor, fiind excluse alte mașini înmatriculate pe firmă.

Guvernul a majorat, de asemenea, taxa excepțională pe profiturile celui mai mare producător de combustibili fosili din țară, Mol, la 40% de la 25%.

Guvernul a anunțat că încă nu există planuri pentru eliminarea limitei de preț la combustibil pentru mașinile private.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: