Lumea, în pragul unui "eşec moral catastrofal" - Şeful OMS cere distribuția echitabilă a vaccinurilor anti-Covid - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Lumea, în pragul unui „eşec moral catastrofal” – Şeful OMS cere distribuția echitabilă a vaccinurilor anti-Covid

18 ianuarie, 2021

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus (foto), a declarat luni că lumea este în pragul unui „eşec moral catastrofal” din cauza distribuţiei inechitabile a vaccinurilor anti-Covid.

Peste 39 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 49 de ţări bogate, în timp ce într-o ţară săracă s-au injectat doar 25 de doze.

Oficialul a cerut tuturor ţărilor şi producătorilor să repartizeze mai echitabil dozele de vaccin împotriva Covid-19, întrucât situația este autodestructivă și poate prelungi pandemia.


Nu numai că această abordare ‘eu primul’ îi lasă pe cei mai săraci şi mai vulnerabili oameni din lume într-o situaţie de risc, este şi autodistructiv.

În ultimă instanţă, aceste acţiuni nu vor face altceva decât să prelungească pandemia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Perspectivele unei distribuţii echitabile sunt „în pericol grav” înainte de începerea schemei OMS de repartizare a vaccinurilor cunoscută sub denumirea de COVAX, care va începe luna viitoare.

Directorul OMS a observat că anul trecut au fost semnate 44 de contracte bilaterale de achiziţie a vaccinului împotriva coronavirusului, iar anul acesta cel puţin încă 12. „Asta ar putea întârzia livrările COVAX şi crea exact scenariul pentru evitarea căruia a fost creat COVAX, cu stocare, cu o piaţă haotică, cu o reacţie necoordonată şi cu o perturbare economică şi socială continuă”, a spus el, citat de Argepres, care preia Reuters.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr