miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 decembrie, 2013

Compania Lukoil Energy&Gas România, din grupul petrolier rus Lukoil, intră pe piaţa producţiei de electricitate din surse fotovoltaice, după ce a primit luni autorizaţia de construire a primei unităţi de acest tip, pe un teren din apropierea rafinăriei din Ploieşti.

Comitetul de reglementare din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) i-a acordat companiei, luni, autorizaţia de construcţie a unui parc fotovoltaic la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, potrivit MEDIAFAX.

Intenţia de a construi parcuri fotovoltaice a fost anunţată pentru prima dată în luna octombrie 2013. Reprezentanţii Lukoil spuneau atunci că parcurile fotovoltaice ar putea avea o capacitate instalată de până la 12 MW.


Lukoil România a avut în 2012 o cifră de afaceri netă de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), în creştere cu 15% faţă de 2011, şi are, potrivit datelor proprii, o cotă de circa 20% din piaţa produselor petroliere din România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 600 MW.

Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliană este cea mai dezvoltată, cu aproximativ 2.500 MW instalaţi, echivalentul a 10% din totalul unităţilor de generare a electricităţii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: