duminică

21 iulie, 2024

4 noiembrie, 2021

Compania germană Lufthansa a raportat primul profit operaţional de la declanşarea crizei coronavirusului, transmite Reuters citat de News.ro.

Afacerile Lufthansa de transport de marfă sunt în plină expansiune şi compania speră ca redresarea zborurilor de pasageri să continue anul viitor.

Grupul a raportat un câştig ajustat înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de 17 milioane de euro (20 de milioane de dolari) în trimestrul al treilea, faţă de o pierdere de 1,262 de miliarde de euro cu un an în urmă, susţinut de afacerile puternice de transport de marfă şi de cererea în creştere în timpul sezonului de vară, o dată cu relaxarea restricţiilor de călătorie.


”Am depăşit o altă etapă în ieşirea din criză: ne-am întors pe negru”, a spus directorul general Carsten Spohr.

Analiştii se aşteptau la o pierdere EBIT ajustată de 33 de milioane de euro, potirvit unui sondaj de opinie pus la dispoziţie de companie.

Activitatea de transport aerian a Lufthansa a raportat un EBIT ajustat record de 301 milioane de euro, deoarece cererea şi tarifele de transport aerian au crescut ca efect al blocajelor din transporturile maritime şi al perturbărilor lanţurilor globale de aprovizionare.

”Decalajul favorabil dintre cerere şi ofertă va dura cel puţin până în 2022, dar cu un grad ridicat de probabilitate dincolo de aceasta”, a spus Spohr.


Veniturile companiei aproape s-au dublat în trimestrul al treilea, la 5,2 miliarde de euro, în comparaţie cu prognoza analiştilor care era de 5,5 miliarde.

Capacitatea din al treilea trimestru, măsurată în locuri-kilometri disponibili, a fost de 50% din nivelul de dinainte de criză. Compania se aşteaptă ca în 2022 capacitatea să crească la peste 70% din nivelul din 2019.

Rezervările sunt în prezent la 80% din nivelurile din 2019, a spus compania aeriană, determinate de recuperarea rezervărilor de afaceri şi de cererea în creştere pentru zboruri pe distanţe lungi, în special către Statele Unite, cea mai importantă şi profitabilă piaţă a Lufthansa.

O dată cu deschiderea SUA pentru călătorii din Europa săptămâna viitoare, Spohr a spus că rezervările transatlantice erau deja în jur de 80% din nivelurile de dinaintea crizei, adăugând că se aşteaptă ca China continentală să se deschidă la jumătatea anului 2022 şi nu la începutul anului viitor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: