duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 mai, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va reglementa, probabil, după data de 1 iunie, condiţiile în care va fi deschis sezonul estival din acest an.

Orban a declarat, în Vama Albiţa, unde a fost prezent la întâmpinarea cadrelor medicale care au participat la o misiune medicală în Republica Moldova, că intenţia Guvernului este de „a permite” sezonul turistic estival.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise. Singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, dar masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră. În ceea ce priveşte sezonul estival, sigur că, probabil, după data de 1 iunie, vom reglementa acest sector. Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival”, a afirmat şeful Executivului, potrivit Agerpres.


Premierul  a mai precizat că relaxarea restricțiilor se aplică gradual și că au fost până acum relaxate acele activități unde riscul epidemiologic este mai mic.

Redeschiderea turismului este o preocupare generală a statelor membre UE, Comisia lansând în această săptămână un ghid de repornire a industriei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grecia a redeschis de sâmbătă sezonul estival- aproape toate cele 515 plaje publice din Grecia au fost deschise la ordinul guvernului elen. Deocamdată, plajele sunt accesibile, cu respectarea unor condiții de distanțare, doar grecilor. Turiștii străini vor fi acceptați pe plajele după 1 iulie.

La finalul lunii aprilie, zece miniștri ai Turismului din state din sudul și estul Europei, inclusiv România, au organizat o consultare în sistem de videoconferință în urma căreia au propus ca reluarea activităților nturistice în Europa să se bazeze pe un așa-numit ”pașaport Covid-19”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: