Ludovic Orban se întâlnește cu Benjamin Netanyahu - programul vizitei de 2 zile în Israel și Palestina - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Ludovic Orban se întâlnește cu Benjamin Netanyahu – programul vizitei de 2 zile în Israel și Palestina

3 noiembrie, 2020

Prim-ministrul Ludovic Orban se află, marţi şi miercuri, în vizită oficială în Statul Israel şi în Palestina, unde va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, şi o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh, arată un comunicat al Guvernului.

Premierul român şi prim-ministrul israelian urmează să semneze, în marja întâlnirii bilaterale, un Protocol de modificare a Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997, precizează sursa citată.

În cadrul vizitei în Israel, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant şi ministru al Apărării, Benjamin Gantz, ministrul Afacerilor Externe, Gabriel Ashkenazi, precum şi cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.


„Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, se arată mai în comunicat.

La Ramallah, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Discuţiile vor viza, în principal, stadiul relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalităţi de consolidare a colaborării dintre România şi Palestina, ca o contribuţie concretă la construcţia instituţională şi dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluţii din regiune”, se mai arată în comunicat.

Prim-ministrul Ludovic Orban va fi însoţit în această vizită oficială de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr