joi

1 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2020

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că Poliţia şi Jandarmeria trebuie să intensifice, ”fără menajamente”, lupta împotriva reţelelor infracţionale, a clanurilor interlope.

„Domnule ministru Vela, am văzut că aţi capturat şi aţi reuşit extrădarea şi aici vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei şi Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva reţelelor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a spus Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

„Suntem cu ochii pe ei”, a replicat ministrul de Interne, Marcel Vela.


„Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”, a continuat Orban.

„Şi cu legea, evident”, a adăugat Vela.

Premierul Ludovic Orban a solicitat o evaluare „foarte serioasă” la nivelul secţiilor de Poliţie şi schimbarea şefilor care nu iau măsuri împotriva reţelelor infracţionale.

„Aici trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort atât de la cunoaşterea efectivă a grupurilor infracţionale, cât şi colaborarea cu Justiţia, cu procurorii, cu instanţele, astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie, iar acolo unde sunt şefi de Poliţie şi voi puteţi cunoaşte lucrul acesta care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale trebuie schimbaţi fără niciun fel de menajamente”, a transmis el.


Ministrul de Interne a precizat că au fost demarate mai multe controale.

„Chiar la nivelul Municipiului Bucureşti este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă”, a menţionat Marcel Vela.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: