joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 martie, 2020

Premierul interimar Ludovic Orban a trimis vineri invitaţii liderilor de partide parlamentare, în care îi cheamă la consultări pentru stabilirea datei alegerilor locale. Consultările ar avea loc marţi, ora 17:00, la Palatul Victoria.

„Vă invit, marţi, 10.03.2020, ora 17, la consultarea care va avea loc la Palatul Victoria, în vederea elaborării Hotărârii Guvernului privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale din anul 2020. Întâlnirea va avea loc cu participarea reprezentanţilor tuturor partidelor politice parlamentare, precum şi a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente”, este scrisoarea trimisă liderilor de partide, obţinută de Mediafax.

În luna februarie, Ludovic Orban a afirmat că alegerile locale ar putea avea loc pe 14 sau pe 21 iunie.


La discuții au fost chemați președinții de partid, cu mențiune că pot fi înlocuiți de o altă persoană dacă programul nu le permite.

Discuțiile au loc în contextul în care Guvernul trebuie să stabilească data localelor, care trebuie organizate până la finalul lunii iunie. Cea mai probabilă dată vehiculată pentru organiarea scrutinului este 28 iunie.

În guvernul sunt vehiculate și datele de 14 și 21 iunie, însă ar pute fi probleme din cauza BAC-ului, care începe pe 15 iunie, iar pe 31 mai și pe 7 iunie sunt sărbători religioase, care vin ”la pachet” cu o minivacanță, motiv pentru care datele respective nu sunt luate în calcul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: