vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2020

Guvernul analizează măsurile de precauție ce vor fi impuse la finalul stării de urgență, a anunțat premierul Ludovic Orban, vineri, după o ședință pe acest subiect a Comisiei științifice speciale Covid. Deciziile se vor lua doar după evaluarea impactului fiecărei măsuri de relaxare.

În principiu, a explicat premierul, primele ar putea fi redeschise parcurile, urmate de hoteluri și școli.
Restaurantele și cafenelele mai așteaptă, pentru că riscul epidemiologic în aceste localuri este ridicat.

„A fost o discuție dedicată în principal unei analize a măsurilor de relaxare viitoare. Trebuie să facem o analiză a tuturor măsurilor restrictive și să stabilim niște criterii cât se poate de obiective privitoare la măsura cadențelor de relaxare – realizarea unei analize din punct de vedere al riscului epidemiologic aferent ridicării oricărei măsuri: libertatea de circulație, redeschiderea școlilor, reluarea transportului public. Pe fiecare măsură de relaxare se va face o analiză foarte serioasă din punctul de vedere al riscului epidemiologic și un set de măsuri aferente care trebuie impuse în mod obligatoriu”, a precizat premierul.


Relaxare treptată, a repetat Ludovic Orban:

Nu se poate face o relaxare bruscă, ci în etape, cu relaxare acolo unde riscul epidemiologic este mai mic.

Am hotărât să urmărim cu mare atenție evoluțiile în diferite țări europene unde încep să fie aplicate măsuri de relaxare.

Obiectivul nostru este să găsim acel echilibru necesar între nevoia de măsuri de relaxare cu reducerea la maxim a oricărui risc de creștere a numărului persoanelor infectate.

Principalele declarații:

  • Este posibil triajul cu termometre electronice la locul de muncă sau la școală. „E nevoie de dotarea companiilor, instituțiilor. Dacă persoana are temperatura de peste 37 grade să nu i se permită accesul la muncă și să fie testată de Covid. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire – generalizarea aparatelor. Pentru aeroporturi s-a discutat ca termoscannerele să fie folosite nu doar la sosire, ci și la plecare”.
  • Elevii vor fi obligați să poarte măști în clase.
  • Guvernului va asigura măști pentru toți cei care nu își permit să le cumpere.
  • „Parcurile fac parte din locurile publice care dacă se respectă anumite lucruri pot fi deschise mai repede. (…) Nu va exista o restricție pentru hoteluri, vor fi niște măsuri: să se cazeze o persoană chiar și în camere cu două paturi, mai multe persoane în aceeași cameră doar dacă sunt membri ai aceleiași familii, cu măsuri de dezinfecție. În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să porți mască”.
  • „Ușor, ușor va exista o deschidere și a activităților și în domeniul cultural, dar după o analiză serioasă”.
  • De asemenea, s-a discutat și despre posibilitatea de a redeschide pescuitul sportiv individual.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: