luni

16 mai, 2022

Liviu Dragnea: Poate fi referendum de 3 zile, în octombrie 2013, pentru Constituție

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2013

Guvernul ar putea desfășura referendumul pentru revizuirea Constituției pe o prioadă de 3 zile, în octombrie 2013, cu un prag de validare de 50% plus unul dintre alegători, a declarat, duminică, vicepremierul Liviu Dragnea.

El a invocat soluția referendumului de trei zile, după ce Curtea Constituținală a decis că pragul pentru vaidarea referendumului poate scădea de la 50% la 30% doar după cel puțin un an de la publicarea modificării legii referendumului.

”Poate să fie un referendum în trei zile. Pentru că există o decizie a Curţii Constituţionale de anul trecut, care ne spune că referendumul poate fi organizat în mai multe zile. (…) Eu nu renunţ la ideea de a organiza referendum în acest an, în luna octombrie”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației, la postul Antena 3.


”Trebuie să analizăm prima dată motivarea deciziei Curţii Constituţionale, după care să vedem dacă, prin măsuri administrative, legale, acţiuni legale, permise de lege, identificăm vreo posibilitate ca prezenţa la referendum să fie 50% plus unul, dacă vom fi obligaţi – şi probabil că vom fi obligaţi – să respectăm decizia Curţii Constituţionale”, a adăugat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Social-democratul a susținut că amânarea că revizuirii Constituției și implicit a regionalizării cu păstrarea actualelor este nocivă.

”Aşteptăm motivarea decizie Curţii Constituţionale şi vom lua o decizie, pentru că şi revizuirea Constituţiei, şi regionalizarea – care depinde de revizuirea Constituţiei – sunt două proiecte majore, extrem de importante pentru viitorul României. Orice întârziere nu face decât rău”, a mai susținut Liviu Dragnea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: