Liviu Dragnea contestă din închisoare alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Liviu Dragnea contestă din închisoare alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD

8 august, 2019

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat în detenţie în penitenciarul Rahova, contestă alegerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat şi a lui Mihai Fifor în funcţia de Secretar General, anunță Digi24.

Intervenţia în dosarul de validare a congresului PSD, aflat la Tribunalul Bucureşti a fost depusă de avocatul lui Liviu Dragnea.


Potrivit Mediafax, fostul preşedinte PSD nu contestă procedural alegerea Vioricăi Dăncilă, ci faptul că nu demisionase din funcţia de preşedinte atunci când au fost organizate alegerile.

Contestaţia depusă însă pe 3 iulie şi amânată în 22 iulie a făcut ca nici deciziile Congresului PSD să nu fie validate de instanţă până la o hotărâre definitivă privind contestaţia lui Dragnea.

Sesizarea judecă la Secţia Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti joi după-amiaza, obiectul fiind „modificarea conducerii partidului”, la care au fost depuse mai multe cereri de intervenţie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic şi validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- preşedinte al formaţiunii, Eugen Teodorovici- preşedinte executiv PSD şi Mihai Fifor- secretar general PSD.


Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr