sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2017

UPDATE 0ra 12.02: Potrivit unui comunicat al DNA, liderul PSD este acuzat de:

  • constituirea unui grup infracțional organizat
  • două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene
  • două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul

În comunicat se precizează că Marian Fișcuci, primul patron al TelDrum, este persoană apropiată primului menționat, acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA.

***


Știrea inițială:

Liviu Dragnea ar fi fost fost pus sub acuzare, luni dimineața, după audierile la DNA, pentru infracțiuni pe care le-ar fi comis când era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu și fraude cu fonduri europene în acest dosar, care, potrivit Realitatea Tv, are legătură cu firma TelDrum.

Politicianul a stat la DNA doar 40 de minute, ceea ce înseamnă că nu a dat declarații, ci doar i-au fost aduse la cunoștință învinuirile, el urmând acum să studieze acuzațiile.


Este al treilea dosar în care este acuzat liderul PSD, după ce a fost condamnat în Dosarul Referendum și este judecat în așa numitul ”Dosar Bombonica”.

Liviu Dragnea a refuzat să facă declarații la intrarea și ieșirea din sediul DNA.

La DNA a fost citat luni și Marian Fișcuci, primul patron al TelDrum.

La sediul DNA s-au adunat mai mulți susținători ai lui Dragnea, inclusiv membri ai PSD și miniștri din Guvernul Tudose, printre care și vicepremierul Paul Stănescu (fost președinte CJ Olt), deputatata Andreea Cosma (urmărită penal într-un dosar) și Claudiu Manda – partenerul de viață al ministrului Lia Vasilescu, el este șeful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI.

Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a fost și el prezent, a declarat că „orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere”.

Claudiu Manda a declarat: „La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. Nu am venit să punem presiune”.

Social- democrații prezenți (50 – 60 de de persoane) l-au aplaudat pe Liviu Dragnea la intrarea și ieșirea acestuia din sediul central al DNA.

PSD a mai avut astfel de acțiuni, în apărarea colegilor lor cu poziții importante în partid și acuzați în diverse cazuri:

  • în 1997, Gabriel Bivolaru a fost însoțit la Parchetul General de un grup de socila- democrați, printre care Adrian Năstase şi Miron Mitrea. Toți trei au fost acuzați în anii următori în varii dosare.
  • în 2011 – un grup de social- democrați, în frunte cu Victor Ponta, a organizat un miting în fața prefecturii din Argeș, după arestarea lui Constantin Nicolescu (fost președinte al CJ Argeș).

Un dispozitiv al Jandarmeriei a fost amplasat la sediuyl DNA pentru ”a asigura buna fruncționare a instituției”, jandarmii legitimând patru persoane prezente în fața DNA, printre care și un jurnalist.

Potrivit unui raport, publicat de Rise Project și atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, proprietarul real al companiei Tel Drum, care a obținut numeroase contracte cu statul, ar fi Liviu Dragnea, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la purtător ale firmei.

Raportul DGPI, intitulat “Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, descrie o “reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. Documentul prezintă afacerile cu bani publici ale grupării și vorbește despre zeci de licitaţii câștigate de Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar în care au fost deja inculpați:

Adrian Simionescu – la data faptelor deputat în Parlamentul României și acționar în cadrul societății comerciale Fan Speed Nikopole, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția deținută,
  • complicitate la evaziune fiscală

Marian Fișcuci –  la data faptei administrator al SC Proinvest SRL

  • evaziune fiscală

Florinel Marinaș (fost cumnat al lui Liviu Dragnea, este căsătorit cu sora Bombonicăi Dragnea, fosta soție a liderului PSD) și Alexandru Mihai Simionescu – la data faptelor administratori ai Fan Speed Nikopole

  • complicitate la evaziune fiscală

SC PROINVEST SRL – evaziune fiscală.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: