marți

16 iulie, 2024

3 februarie, 2022

Un berar francez folosește spirulina pentru a face bere artizanală albastră, scrie Reuters citată de Agerpres.

„Line” reprezintă un joint-venture între o firmă ce doreşte să popularizeze folosirea algelor ca supliment dietetic şi fabrica de bere artizanală Hoppy Urban Brew, care dorea să găsească o modalitate pentru ca băuturile sale să devină diferite în raport cu celelalte produse similare.

Noul sortiment de bere albastră se vinde bine, afirmă Sebastien Verbeke, un angajat de la Hoppy Urban Brew, producătorul acestei băuturi.


Culoarea albastră a berii provine de la spirulina, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina, în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.

Mathilde Vanmansart, o angajată a fabricii de bere, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea albastră.

Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, a spus că, după testarea mai multor mostre, fabrica de bere a găsit varietatea care îi atrage cel mai mult pe clienţi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: