luni

15 aprilie, 2024

2 octombrie, 2022

Liderii UE vor discuta despre securitatea infrastructurii europene critice săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă șeful Consiliului European, în urma deteriorarii conductelor Nord Stream de sub Marea Baltică, pe care liderii europeni au descris-o drept sabotaj, transmite Reuters.

„Sabotarea conductelor Nord Stream este o amenințare pentru UE. Suntem hotărâți să ne asigurăm infrastructura critică. Liderii vor aborda acest subiect la următorul summit de la Praga”, a declarat Charles Michel, care prezidează reuniunile liderilor UE, într-o postare pe Twitter, în urma unor discuții cu premierul danez Mette Frederiksen.

Liderii statelor UE se vor reuni vineri, 7 octombrie, în capitala cehă.


Gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, nu mai prezintă scurgeri în Marea Baltică, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt.

”Presiunea apei a închis mai mult sau mai puțin gazoductul, astfel încât gazul care este în interior nu poate ieși”, a declarat Ulrich Lissek, purtător de cuvânt al Nord Stream 2.

Nord Stream 1 și 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europe, au fost avariate de explozii submarine în largul insulei daneze Bornholm, în Marea Baltică, provocând barbotări pe mari suprafeţe.

”Toate informașiile disponibile indică faptul că aceste explozii sunt consecința unui act deliberat”, susțin autoritățile daneze și suedeze.


Germania va forma o echipă comună cu Danemarca și Suedia pentru a ancheta scurgerile.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: