luni

22 aprilie, 2024

13 iunie, 2019

Licitaţia pentru frecvenţele 5G va avea loc până la sfârşitul acestui an, a anunțat joi, în conferinţa de deschidere a evenimentului Digital Assembly 2019, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu (foto).

„Aşa cum este previzionat, sistemul 5G va fi parte a unei licitaţii publice, cel mai probabil în trimestrul IV al acestui an. În ceea ce priveşte costurile, acestea ţin de cei care doresc să securizeze frecvenţa ce poate gestiona tehnologia 5G. Este în proces de selecţie competitiv. Îmi este greu ca, în acest moment, să vă pot spune cam la ce cost total s-ar putea ridica această licitaţie pentru frecvenţele 5G. Ce vă asigur este că vom rămâne constanţi şi determinaţi pe parcursul pe care ni l-am asumat, astfel încât să avem licitaţia pentru 5G la sfârşitul anului 2019″, a spus ministrul Petrescu.

Pe marginea subiectului Mariya Gabriel, comisarul european pentru Economie şi Societate Digitală, a reamintit că până la data de 30 iunie, statele membre trebuie să-şi evalueze propria situaţie, riscurile şi instrumentele pentru gestionarea riscurilor în materie de 5G. Toate informaţiile vor fi transmise Comisiei Europene, care va emite un cadru general de recomandări care vor viza și gradul de acceptare în UE al companiilor chineze.


„Comisia Europeană are intenţia ca, până în luna octombrie, să prezentăm un set de măsuri care să ne permită să avem o abordare europeană. Acesta este aspectul asupra căruia vreau să insist. Să nu repetăm aceleaşi greşeli ca în cazul 3G şi 4G şi să ne asigurăm că, de această dată, vom avea o mai bună coordonare. Vorbesc despre coordonare, nu despre uniformizare. Trebuie să profităm de această şansă pentru ca Uniunea Europeană să-şi câştige poziţia de lider în materie de 5G”, a precizat comisarul bulgar.

„Digital Assembly 2019” este cel mai mare eveniment în domeniul digital organizat de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene împreună cu Comisia Europeană şi desfăşoară în zilele de 13 şi 14 iunie, la Centrul Expoziţional Romexpo.

Evenimentul reuneşte peste o mie de actori relevanţi din sectorul IT&C, constituind cadrul de dezbateri pentru identificarea priorităţilor digitale în următorii cinci ani, precum şi pentru conturarea viitorului Europei digitalizate post-2020.

Potrivit organizatorilor, subiectele abordate în cadrul evenimentului de tehnologie de la Bucureşti se referă la: impactul tehnologiilor digitale şi contribuţia Programului Europa Digitală în adopţia lor; oportunităţile statelor europene pentru recâştigarea poziţiei de leadership în domeniul tehnologiei; oraşele inteligente, caracterizate prin conectivitate, rezilienţă şi sustenabilitate; impactul transformărilor digitale asupra creării locurilor de muncă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: