luni

15 iulie, 2024

16 mai, 2024

Procedura de achiziţie pentru construirea din fonduri PNRR a Laboratorului de radioterapie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti urmează să fie anulată, după ce o sesizare a semnalat caracterul ”restrictiv şi direcţionat către un singur producător” al specificațiilor tehnice.

O echipă din Ministerul Sănătăţii a verificat miercuri implementarea proiectului ”Laborator de radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”, finanţat prin PNRR, după ce MS a primit o sesizare privind anunţul de participare la achiziţia lucrărilor. ”Specificaţiile tehnice privind dotările laboratorului de radioterapie din anunţul de participare sunt ”restrictive şi direcţionate către un singur producător”, menționa sesizarea, conform News.ro.

După verificarea documentelor şi discuţii cu echipa de implementare a proiectului, responsabilii din Ministerul Sănătăţii au recomandat anularea procedurii de licitaţie, consultare publică în legătură cu procedura de achiziţie, transmiterea unei solicitări de prelungire a perioadei de implementare a proiectului până la 29 mai 2026 şi reluarea procedurii de licitaţie.


Consiliul Judeţean Argeş are termen 2 zile lucrătoare pentru a transmite Ministerului Sănătăţii un plan de măsuri referitor la aceste reomandări.

Valoarea proiectului: 74,7 milioane de lei

Proiectul „Laborator de radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”, contract nr. SP85/21/15.05.2023 este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, COMPONENTA 12 – Sănătate, INVESTIŢIA: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă, Investiţia specifică: I2.2 – Echipamente şi aparatură medicală.

Valoarea totală a proiectului este 74.700.328,48 lei cu TVA, din care: valoare eligibilă din PNRR: 70.187.215,79 lei; valoare contribuţie proprie a Consiliului Judeţean Argeş: 4.513.112,69 lei, conform datelor de pe site-ul Consiliului Judeţean Argeş.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 de luni de la data semnării contractului de finanţare.


În cadrul Spitalului va fi construit un corp de clădire cu funcţiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta, printr-un tronson de legătură, Secţia de Oncologie existentă.  Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E partial).

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: