duminică

18 februarie, 2024

18 septembrie, 2023

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Documentul se intitulează „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale” și a fost înregistrat de USR și Forța Dreptei.

Moțiunea, care nu impune demiterea sau demisia ministrului chiar dacă trece, va fi votată săptămâna viitoare.

Semnatarii moțiunii îi cer ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, „pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre”, iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa „la adevăr” în sistemul sanitar.


Opoziţia îi reproşează ministrului Sănătăţii că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici”, acuză inițiatorii.

(Citește și: „Educația și Sănătatea, cele mai afectate de modificarea PNRR – 6 spitale șterse de pe listă; scade numărul școlilor din programul de reducere a abandonului„)

„Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!”, susţin aceştia în document.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a respins toate acuzațiile și a declarat că semnatarii moţiunii continuă să dezamăgească şi acum la fel cum au făcut cât timp au fost la guvernare. „Minciuni, calomnii repetate, dezinformare, sunt ingredientele textului moţiunii depuse împotriva mea”, a spus deputatul PSD.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Toata lumea vrea ca Rafila sa plece la o agentie de turism unde s-ar descurca mai bine!
    Dar cascavalul e bun la MS cu toata incimpetenta lui!😡

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Toata lumea vrea ca Rafila sa plece la o agentie de turism unde s-ar descurca mai bine!
    Dar cascavalul e bun la MS cu toata incimpetenta lui!😡

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: