duminică

27 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2018

Liderii coaliţiei de guvernare – Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu – nu au reuşit să ajungă la un consens în legătură cu Legea offshore nici după a doua rundă de consultări, în contextul în care un om cheie în ecuaţia promovării formei PSD a legii, Iulian Iancu, şeful Comisiei de Industrie din Camera Deputaţilor, s-a retras brusc din negocieri, din cauza unor probleme de sănătate.

O nouă întrevedere a avut loc vineri, la Parlament, singura concluzie fiind aceea că proiectul Legii offshore nu se va vota nici săptămâna viitoare.

Amânarea apare în contextul în care președintele Comisiei de Industrie şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a acuzat brusc probleme de sănătate, media române relatând că acesta ar avea probleme cardiace. Iancu ar fi fost dus la Spitalul Floreasca de urgenţă, vineri dimineaţa, înainte de începerea şedinţei coaliţiei de guvernare pe tema Legii offshore. Aceasta a fost retrimisă în comisii de plenul Camerei Deputaţiei, după ce forma promovată de Iulian Iancu nu a fost agreată de ALDE şi UDMR.


O primă discuție între liderii coaliţiei de guvernare pe tema Legii offshore a fost organizată joi, a doua zi după ce UDMR și-a retras sprijinul pentru modificările de ultimă oră propuse și impuse de PSD în comisii. Cererea de retrimitere la Comisii, votată în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, a venit din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Miercuri, Iulian Iancu anunța că proiectul va fi reanalizat până marți seara, săptămâna viitoare.

La discuţiile de vineri din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor pe marginea Legii care stabileşte modul de exploatare al gazelor din Marea Neagră au venit împreună cu Călin Popescu Tăriceanu şi Varujan Vosganian, Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu.

De asemenea, o întâlnire va avea loc și între membrii ALDE şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a găsi consensul asupra formei legii offshore.


Parlamentarii ALDE au fost nemulţumiţi de cele mai recente modificări ale Legii offshore făcute de către PSD, în comisie anunțând, prin Varujan Vosganian, că nu participă la dezbateri și nici la vot pe forma actuală.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara miercuri că deputaţii ALDE care fac parte din Comisia de industrii au „fost luaţi pe nepregătite cu o serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”. Liviu Dragnea a declarat, tot miercuri, că formaţiunea sa va susţine poziţia din Comisie.

El a refuzat să comenteze declaraţiile deputatului ALDE Varujan Vosganian despre prezenţa Guvernului la dezbateri: ”Nu-s comentatorul ALDE”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: