luni

2 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2018

„Interesele sunt îndreptate către continuarea importurilor din Rusia și neînceperea lucrărilor din Marea Neagră”, a spus marți seara vicepreședintele ALDE Andrei Gerea la Realitatea TV.

Fost ministru al Economiei, Andrei Gerea a criticat marţi decizia PSD de a modifica, din nou fără consultări, legea offshore și a spus că la Comisia de Industrii, condusă de Iulian Iancu, ”există altă miză”.

Poziția divergentă a partenerului de coaliție al PSD pe marginea modificărilor la legea offshore a fost sesizată încă din ședința comisiilor reunite care au început să pregătească raportul ce va fi votat de plen. În comisii, un alt lider ALDE, Varujan Vosganian, a caracterizat drept ”improvizații” modificările propuse de PSD și a anunțat că partidul său nu va vota forma propusă a legii.


Mai explicit decât Varujan Vosganian a fost Andrei Gerea, care a spus la Realitatea: „Cu modificările de azi, cineva nu dorește ca exploatarea gazelor din Marea Neagră să înceapă și se dorește practic continuarea importurilor de gaze din Rusia. Practic noi închidem, nu mai dăm nici o șansă exploatării din Marea Neagră”.

El l-a criticat pe Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii, care a bolocat o săptămână discuțiile pe lege pe motiv că acestea trebuie atent analizate și acum susține modificări ce cresc fiscalitatea. „La Comisia de Industrii există o altă miză”, a fost concluzia lui Andrei Gerea.

În cursul zile, la Parlament, Varujan Vosganian îi transmitea lui Iulian Iancu: ”Pentru mine este cu totul straniu că niciun reprezentat al Guvernului nu are niciun punct de vedere. Chiar mă întreb, dacă Guvernul a dat bir cu fugiții, cu cine ați lucrat aceste amendamente? Nu s-a întâmplat să se facă o astfel de lege fără a calcula un impact bugetar. Este cel puțin ciudat. E straniu că votăm atâtea modificări la o lege pe care am votat-o acum două luni. Cât de serioși suntem dacă, după două luni, avem atâtea modificări. Nu am primit niciun răspuns la evaluarea resurselor. ALDE nu participă la această dezbatere care mie mi se pare o improvizație. Pe aceste argumente, vă rog să-mi permiteți să solicităm în plen retrimiterea în comisii.”

Deputații ALDE din Comisia de Industrii au părăsit marți dezbaterea în semn de protest față de amendamentele aduse de PSD. Similar au procedat și reprezentanții industriei care au asistat la lucrările comisiei în momentul în care nu li s-a permis să își exprime punctul de vedere față de propunerile de modificare a legii.


PSD a reușit să asigure cvorum în comisie cu ajutorul reprezentanților UDMR.

Legea offshore a fost votată în vară într-o formă impusă intempestiv înainte de votul din Camera Deputaților de președintele PSD Liviu Dragnea. Legea a fost retrimisă Parlamentului, spre reexaminare, de președinte.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: