vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2016

alegeriCamera Deputaților, forul decizional în acest caz, a adoptat, marți, cu 197 voturi pentru, o intervenție la Legea privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, care va permite Curții de Conturi să verifice, alături de AEP cheltuielile din campanie ale formațiunilor înscrise în competiție.

Noutățile aduse de noua formă a legii:

  • Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor, în vederea rambursării în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanțării campaniei electorale de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
  • În cazul efectuării acestui control de către Curtea de Conturi, termenele pentru rambursarea cheltuielilor se prelungesc cu 30 de zile.
  • Conform unor adăugiri la lege, partidele și alianțele, precum și candidații independenți care au comandat materiale de propagandă electorală au obligația de a imprima pe acestea numele candidatului, al partidului etc., denumirea operatorului economic care le-a realizat, codul unic de identificare al operatorului și tirajul.
    În materialele electorale publicate în presa scrisă vor exista elemente de identificare ale competitorilor electorali, dar nu se va menționa tirajul, „pentru că tirajul este prevăzut în contract și poate fi subiectul unor modificări în plus sau în minus”.
  • Declarațiile cu privire la elemente de campanie online, în vederea decontării sumelor, nu se vor face pe parcursul campaniei de fiecare dată când există o publicitate online, ci va fi o singură declarație centralizatoare, la sfârșitul campaniei electorale, în termen de 30 de zile de la data încheierii campaniei.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: