luni

15 aprilie, 2024

27 ianuarie, 2022

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii lucrează în prezent la proiectul unei legi ce nu le va mai permite constructorilor să blocheze proiectele de infrastructură, a anunțat joi Sorin Grindeanu.

„Trebuie să înceteze şantajul pe care îl fac unii constructori. Nu respectă contractele deoarece ştiu că în cazul unei rezilieri termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitaţiilor sunt foarte lungi”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook, joi, după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor care militează pentru construcţia de autostrăzi în zona Moldovei.

Stadiul proiectelor care vizează Moldova:

  • În ceea ce priveşte Autostrada Moldovei – A7 pe tronsoanele Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret prestatorul nu se mobilizează suficient, iar autorităţile calculează penalizări de întârziere, a spus ministrul Transporturilor.
  • Ploieşti – Buzău: 63,250 km – se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcţia acestui tronson.
  • Buzău – Focşani: 82,44 km – Proiectul Tehnic a fost aprobat şi poate începe elaborarea documentaţiei pentru a scoate cât mai rapid la licitaţie execuţia lucrărilor.
  • Focşani – Bacău: 95,90 km – Proiectul Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta vom demara licitaţia pentru execuţie.
  • Bacău – Paşcani: 77,28 km – Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observaţiilor emise de către CNAIR. Termenul de finalizare al documentaţiei şi demararea licitaţiei pentru construcţie este anul acesta.
  • Paşcani – Suceava: 61,86 km şi Suceava – Siret: 56,17 km – Ritmul este nesatisfăcător din cauză că prestatorul nu se mobilizează suficient. În acest moment sunt calculate penalizări de întârziere.
  • În ceea ce priveşte Autostrada Unirii – A8 (Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, 100,14 km), continuă investigaţiile geotehnice pe sectorul cuprins între Târgu Neamţ (Moţca) şi Târgu Frumos, iar pentru sectorul dintre Târgu Frumos şi Leţcani au fost demarate investigaţiile geotehnice.
  • Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ (211 km): Au fost elaborate memoriile pentru obţinerea acordurilor de mediu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: