sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 decembrie, 2020

Studiile de fezabilitate pentru două tronsoane ale șoselei de mare viteză A7 („Autostrada Moldova”), Ploiești-Buzău și Buzău-Focșani, au fost primite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „cu observații” neprecizate, iar investigațiile geologice au fost finalizate, potrivit datelor CNAIR.

CNAIR a atribuit firmei Consitrans contractele privind elaboarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsoanele Ploiești – Buzău (63,25 km), Buzău – Focșani (83,07 km) și Focșani – Bacău (96,05 km), pe valori de peste 19,3 milioane lei fără TVA în primele două cazuri, respectiv de peste 20,1 milioane de lei.

Contractul pentru tronsonul Bacău – Pașcani (77,3 km) a fost atribuit firmei Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, pemntru 16,95 milioane de lei fătă TVA. Au fost obținute toate cele trei certificate de urbanism și urmează să fie obținute celelalte avize.


La Pașcani ar urma să se facă joncțiunea A7 cu A8 („Autostrada Unirii”) de la Tg.Mureș la Ungheni.

Toate cele 4 tronsoane ale A7 trebuie finalizate în 2021, conform contractelor. Ordinul de începere a lucrărilor au fost date în noiembrie 2018 pentru tronsoanele Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani, în ianuarie 2019 pentru Focșani – Bacău în ianuarie 2019 și în martie 2019 pentru tronsonul Bacău – Pașcani.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Transporturilor a socotit că încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă dați în trafic.


Pentru două autostrăzi, Autostrada Unirii și Autosrada Nordului (Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei, Suceava) s-au dat și legi, fără rezultat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: