joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iulie, 2014

Pieţele financiare ar putea fi prea optimiste în privinţa perspectivelor zonei euro, unde îndatorarea şi şomajul la cote ridicate, precum şi inflaţia redusă, ar putea afecta creşterea economică, a avertizat directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde.

Europa se confruntă în continuare cu provocări majore în privinţa viitorului pe termen lung, iar pieţele financiare riscă printr-o atitudine lipsită de precauţie, a spus Christine Lagarde.

“Vestea bună este că economia europeană îşi revine din criză. Încrederea se îmbunătăţeşte, iar pieţele financiare sunt optimiste. Poate prea optimiste”, a avertizat şeful FMI, potrivit CNBC.


Criza financiară din 2008 a forţat multe ţări să restructureze şi să reechilibreze economiile. Îndatorarea semnificativă a guvernelor şi băncilor a împins zona euro din nou în recesiune în 2011.

Economia a revenit pe creştere în vara anului trecut, însă ritmul avansului PIB a rămas anemic, cu numai 0,2% anual în ultimele trei luni din 2013.

Recuperarea economică aflată în fază incipientă ar putea fi lovită de “un cerc vicios”, a avertizat directorul FMI, adăugând că Banca Centrală Europeană şi liderii zonei euro trebuie să asigure un mediu cât mai bun pentru revenirea economiei.

Guvernele ar trebui să elimine piedicile pentru inovaţie, înfiinţare de locuri de muncă şi productivitate, a spus Lagarde.


De asemenea, politica Băncii Centtrale Europene ar trebui să susţină activitatea economică până la reluarea cererii de consum, în timp ce guvernele care pot să majoreze cheltuielile ar trebui să investească mai mult.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: