Laboratoarele germane fac 160.000 de teste de coronavirus pe săptămână, mai multe decât orice țară europeană - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Laboratoarele germane fac 160.000 de teste de coronavirus pe săptămână, mai multe decât orice țară europeană

20 martie, 2020

Laboratoarele din Germania realizează circa 160 de mii de teste de coronavirus în fiecare săptămână, mai mult decât au testat unele țări în total de la începutul crizei până în prezent.

Țara se remarcă însă printr-o anumită particularitate: raportat la numărul de persoane infectate, numărul deceselor este minuscul, scrie Financial Times.

Potrivit datelor furnizate de Universitatea John Hopkins, până joi după-amiaza s-au înregistrat în Germania 13.979 de cazuri de infecție, a treia țară europeană ca număr de cazuri, după Italia și Spania, și a cincea la nivel global, după China, Iran și cele 2 state europene.


În același timp, Germania a înregistrat doar 42 de decese. În comparație, Franța a raportat 9,058 de cazuri de infecție și 243 de morți. Spania numără 17,395 cazuri de infecție și 803 morți, iat Italia a anunțat într=o singură zi, vineri, peste 600 de decese provocate de coronavirus.

Experții germani susțin că numărul mic de victime reflectă faptul că epidemia este încă la început, iar vârsta celor afectați este mult mai mică decât în alte țări. Or, cazurile de tineri fără alte probleme medicale au șanse mai mari de supraviețuire în cazul pacienților de coronavirus.

Un alt factor decisiv poate fi numărul foarte mare de teste realizate în Germania, care facilitează depistarea timpurie a celor infectați și izolarea acestora. Asta înseamnă și că Germania va avea, foarte probabil, un număr mic de cazuri nedetectate în comparație cu alte țări care fac mai puține teste.

”În special la începutul epidemiei din Germania am constatat că sunt numeroase cazuri în rândul persoanelor care se întorc din vacanțele de ski sau altele de acest fel”, a declarat Matthias Stoll, profesor de medicină la Universitatea din Haovra. ”Predomină persoanele sub 80 de ani sau care sunt încă în formă pentru a merge la ski sau alte activități similare. Riscul acestora de a muri este mult mai mic”.


Hans-Georg Kräusslich, profesor de medicină și șeful secției de virusologie de la Spitalul Universitar din Heidelberg a declarat: ”În majoritatea cazurilor, boala se manifestă ușor și prezintă puține simptome. Credem că identificarea acestor cazuri ușoare variază de la țară la țară. În termeni statistici acest lucru explică diferențele în ce privește numărul de victime”.

Totuși, profesorul Kräusslich avertizează că situația se va schimba și în Germania în săptămânile și lunile viitoare. ”Încă ne aflăm la începutul epidemiei în Germania. Un număr mare de persoane s-a infectat numai în ultimele două săptămâni și vom vedea probabil mai multe cazuri grave pe viitor dar și de decese”.

Aceiași experți subliniază că Germania dispune cel puțin de ocazia de a se pregăti în fața creșterii numărului de infecții, pregătind spitalele din țară și mărind numărul de personal iar guvernul are timp să achiziționeze echipamentele necesare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul federal a decis, săptămâna trecută, achiziționarea a 10.000 de ventilatoare noi, peste cele 25.000 care se află deja în exploatare în spitale.

Berlinul, care a înregistrat deja aproape 400 de cazuri de coronavirus, adaptează câteva spații pentru a putea instala 1.000 de paturi pentru viitorii pacienți de coronavirus. Măsuri similare au fost luate și în alte orașe din țară.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr