Maia Sandu la Cotroceni - Klaus Iohannis, mesaj ferm de susținere a agendei de reforme a Republicii Moldova - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Maia Sandu la Cotroceni – Klaus Iohannis, mesaj ferm de susținere a agendei de reforme a Republicii Moldova

20 aprilie, 2021

UPDATE.

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o întrevedere cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, la Palatul Cotroceni. Cei doi președinți au discutat legat de pandemia de Covid-19 dar și de Parteneriatul Strategic bilateral și de relațiile privilegiate dintre cele două state.

Potrivit comunicatului emis de Administrația Prezidențială, șefa statului moldovean a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România în ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus.


Știrea inițială:

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis o va primi la Cotroceni, marți, pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Întâlnirea este programată de la ora 17.30.

Maia Sandu a luat parte luni la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

În discursul ținut în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Maia Sandu a vorbit despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, menționând că îți dorește să obțină rezultate concrete în lupta cu corupția. Șefa statului a subliniat că, potrivit evaluărilor internaționale, Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupției, contrabandei și spălării banilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Republica Moldova se pregătește pentru alegeri anticipate, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul poate fi dizolvat.  Maia Sandu, este în drept să semneze decretul de dizolvare a legislativului, și astfel ar începe procedura de organizare a alegerilor anticipate.

Președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie 2020, la scurt timp după ce Maia Sandu și-a preluat oficial mandatul de șef al statului. A fost prima vizită la nivel înalt primită de Maia Sandu, după preluarea mandatului de președinte, în urma alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr