duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că, deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver. Șeful statului a avertizat că trebuie să existe o campanie de conştientizare şi o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize pentru Statele Unite.

„Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi”, a spus şeful statului, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis care s-a aflat în aceste zile în SUA, unde a participat la Adunarea Generală ONU.


În octombrie 2021, SUA anunțau că iau în considerare adăugarea a încă patru țări – între care și România – în programul  de renunțare a obținerii vizei pentru turiști.

Soluția ambasadorului Andrei Muraru

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, spunea joi că românii stabiliţi în Statele Unite au sprijinit integrarea României în NATO prin trimiterea de scrisori către Congresul american, arătând că acest lucru ar putea să funcţioneze şi în cazul programului Visa Waiver.

„Credem că Visa Waiver este un moment în care românii din SUA s-ar putea aduna… Momentul care i-a făcut pe românii americani să se adune în jurul unui obiectiv a fost la sfârşitul anilor ’90, începutul anilor 2000, pentru integrarea în NATO. Vă dau un singur exemplu: au trimis peste 160.000 de scrisori Congresului american, prin care le-au spus congresmanilor de ce este important ca România să fie parte în NATO şi cât de util ar fi acest lucru.

Credem că ar putea să funcţioneze acest lucru cu noile tehnologii – sigur că nu mai trimiţi astăzi scrisori, trimiţi e-mail-uri sau ai altfel de iniţiative, dar credem că putem face acest lucru”, a spus Andrei Muraru, după întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu comunitatea de români de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: