Klaus Iohannis prezidează ședința de guvern în care va fi discutată OUG privind grațierea și modificări la Codul Penal - CursDeGuvernare.ro
joi

2 decembrie, 2021

Klaus Iohannis prezidează ședința de guvern în care va fi discutată OUG privind grațierea și modificări la Codul Penal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2017

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Palatul Victoria, acolo unde foarte probabil va prezida ședința de guvern, anunță Digi24.

Potrivit HotNews, Executivul ar urma să adopte miercuri o Ordonanţă de Urgenţă care aduce o serie de modificari importante în legislaţia penală.

Cum intențiile guvernului nu au fost anunțate oficial și niciun proiect de act normativ nu a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției, informațiile obținute de media se bazează pe surse, care afirmă că ar urma să fie graţiate o serie de pedepse şi, pe lângă graţiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislaţia în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, conflictul de interese şi instituţia denunţătorului.


Potrivit Constituției, Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. 

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul Sorin Grindeanu lipsește de la ședința de guvern de miercuri, el desemnând un înlocuitor pentru perioada 18-21 ianuarie, vicepremierul Sevil Shaidehh. Sorin Grindeanu, împreună cu Liviu Dragnea, care la rându-i a desemnat ca înlocuitor la șefia Camerei pe Rovana Plumb, ar putea pleca în Statele Unite.

Klaus Iohannis a vorbit marți, în cadrul unei declarații de presă ce a avut ca subiect principal serviciile secrete, și despre posibilitatea ca guvernul să emită o ordonanță cu importante efecte juridice în materie penală.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr